אם צפיתם בתוכנית הריאליטי “חתונה ממבט ראשון”, אתם בטח זוכרים את אמיר ודנית. היא – בחורה חייכנית וטובת לב, מאוד נכונה לזוגיות עם אמיר. הוא – בחור קצת מופנם, שבמהלך התוכנית מודה כי כלל לא נמשך לדנית. המקרה הזה אולי הכעיס צופים רבים, אבל הוא ממש לא מצב נדיר: רבים חווים קושי להימשך לבני הזוג שלהם, חלקם אפילו מהיום הראשון בזוגיות. אז האם משיכה מינית היא דבר שאפשר “לתקן” או “לייצר”? האם אנחנו בכלל צריכים משיכה מינית כדי ליהנות מזוגיות טובה? כל התשובות בכתבה הבאה:
משיכה מינית במאה ה-17? תעשו לנו טובה.
אחת השאלות המעניינות ביותר לגבי משיכה מינית, היא מה עשו פעם, בעולם שבו זוגיות הייתה בסך הכל שידוך משפחתי שבו גבר ואישה יוצאים לבליינד דייט בחופה. אלא שבניגוד לריאליטי, הם נאלצו לחיות ולמות יחד, בלי ששום פסיכולוג ייעץ ושום פרסומאי לא יהפוך אותם לפרזנטורים. בעבר, מוסד הנישואין התבסס על כללים תרבותיים מקומיים, בטח שלא על ידי משיכה מינית כלשהי וחלילה מתוך רצון חופשי של בני הזוג. אז מה הם עשו? חיו יחד ונאלצו להתמודד. האם זה עזר להם בתחום המיני? ובכן, לא בטוח.
רכיב חשוב בזוגיות
גם גברים וגם נשים זקוקים למשיכה מינית כדי ליהנות מהזוגיות שלהם באופן אישי. חלק גדול מהמומחים לזוגיות ומיניות אף קובעים שמשיכה מינית היא הרכיב שבונה או מפיל את כל מוסד הזוגיות, הנישואין וחיי המשפחה. כיום, הזוגיות לא נוצרת בשידוך ובטח שלא מתוך מוסכמות שגורמות רק לגבר להחליט מי האישה המתאימה לו. גם הנשים בעידננו מעוניינות להימשך לפרטנר שלהן ולכן בוחרות בו על פי הראייה האישית שלהן ולא לפי מוסכמות מסוימות.
כשיש בעיה במשיכה
באופן כללי, בני זוג שחווים (באופן הדדי או לחוד) קושי במשיכה ביניהם, עלולים להיקלע למשבר. כתוצאה מהקושי להשיג תשוקה וחשק חזקים מספיק גם לקיום יחסי המין ביניהם, נוצרות לזוג בעיות בניהול התא המשפחתי, בעיות במיניות, סכסוכים, אי הבנות, בגידות ועוד. תרחישים אלו אופייניים גם לזוגות שבהם את אי המשיכה המינית חווה רק אחד מבני הזוג. במצב זה, ההזמנה למין נדחית הרבה פעמים, אבל איתה גם התנהגות שאמורה להיות חשובה מאוד לחיזוק הקשר כמו נשיקות, חיבוקים, אחיזת ידיים ועוד. הצד השני עלול לחוש מתוסכל מהיעדר המגע וכתוצאה מכך, כל ויכוח קטנטן בין בני הזוג עלול להפוך לנפיץ מאוד.
למה אני כבר לא נמשכ/ת?
אז אם בני הזוג כבר לא מחויבים להיות יחד מתוך תכתיבים מסורתיים והם לא נמשכים – מדוע בכלל הם נמצאים ביחד?
חיים זוגיים כוללים בתוכם לא רק את הזוגיות, אלא גם את כל אחד מהפרטנרים בנפרד. שניהם חווים חיים שכוללים שגרה, עבודה, מחויבויות, מעגלים משפחתיים וחברתיים, תרחישים בריאותיים, מצבים שונים ועוד. השינויים הללו, מביאים לכך שלאורך השנים מגלים בני זוג רבים שהם כבר לא נמשכים זה לזו. אי משיכה מינית בקרב זוגות היא תופעה שמאפיינת בעיקר בני זוג שנמצאים ביחד זמן רב והם חוו שינויים גופניים או פיזיים שגרמו לכך שהצד השני מפסיק להימשך. גם מצבים טבעיים כמו התקרחות או קמטים עלולים להפריע לבני הזוג ולשבש ביניהם את המשיכה שפעם הייתה.
מה עושים כדי להימשך שוב?
חשוב לנהל מול בני הזוג שיחה גלויה ומשקפת ולא להשאיר את הדברים מתחת לפני השטח. חוסר המגע, הדחייה המינית והמתחים בין בני הזוג יצופו בסופו של דבר ויגרמו להם לפגוע זה בזו, גם אם הם עדיין אוהבים מאוד. בני הזוג יכולים למצוא פתרונות אישיים שיתאימו להם ועדיין לשמר ביניהם את האינטימיות המינית. זה יכול להיות טיפול אסתטי או אקט מיני מסוים, טיפוח התשוקה באמצעות ויאגרה טבעית ואפילו בילוי משותף, שיזכיר לבני הזוג שמשיכה מינית היא לא רק חיצונית.
ואם פרידה…
כמה פעמים שמעתם על זוגות ש”נדלקו” אחד על השנייה בזכות המראה? כמה פעמים שמעתם על זוגות שהתחתנו, למרות שלא נמשכו? בשני המקרים, לא מדובר בנושא נדיר. בישראל, זוגות רבים ממסדים ביניהם את הקשר מתוך רצון להקים יחד משפחה. כתוצאה מכך, רבים מהם מתבססים על מראה או על תכונות בלבד, מבלי שהתקיים כל איזון בין השניים. בהתחלה דברים עבדו באופן טבעי יותר: הקשר חדש ומלהיב וכולם מסביב עוברים לגור יחד, או מתארסים. אלא שעם הזמן, הריגוש חלף ובני הזוג האמינו שהדברים יסתדרו מעצמם. האם זה באמת אפשרי?
כשקיימים פערים בתשוקה, בני הזוג מתחילים להאשים גורמים חיצוניים: הילדים, העבודה, המחויבויות או המצב הכלכלי. בן הזוג שפחות נמשך, מרגיש שמצפים ממנו לדבר מה שהוא לא מסוגל עוד לתת. לא רק שהצד השני מתוסכל בשלב זה, אלא שגם הוא עצמו מרגיש כעס על עצמו וחוסר אונים. בשלב זה, בני הזוג מרגישים שאם כבר אין משיכה – אין עתיד משותף ומחליטים פעמים רבות להיפרד.
האם פרידה היא האפשרות היחידה?
יש לנו חדשות טובות עבורכם – גם אם אתם חווים כרגע חוסר משיכה מינית לבני הזוג שלכם, אפשר לשקם אותה. יותר מכך, גם אם לא נמשכתם ממש לבני הזוג שלכם מתחילת הקשר – יש מה לעשות בנושא!
אם אתם מתקשים לחוות תשוקה מינית, קיים משהו שחוסם אתכם או מחבל לכם בחשק. הוא לא תמיד שייך לבני הזוג שלכם, אלא לעצמכם. נסו להבין מהם אותם “חבלנים”: האם אתם שוקעים מידי ערב בטלוויזיה ולמעשה לא חווים זמן אישי עם בני הזוג? האם השגרה שלכם מוציאה אתכם מאיזון? האם יכול להיות שאתם סובלים מחוסרים תזונתיים או שעות שינה? האם יש לכם ירידה ברמות הורמוני המין (טסטוסטרון או אסטרוגן) כפי שקורה לכולם באופן טבעי עם הגיל? האם יכול להיות שלא נוח לכם עם גופכם ואתם חווים חוסר ביטחון?
ייתכן שאתם עונים בחיוב על חלק מהשאלות, אך הן עדיין לא פוסלות את היעדר המשיכה שלכם לצד השני. כעת נסו להבין מה בבני הזוג שלכם פחות מושך: האם יש איבר או אזור פיזי בגוף שבעבר נמשכתם אליו וכעת המשיכה דעכה? האם היעדר המשיכה המינית הוא כתוצאה מויכוחים או בעיות בקשר? האם הצד השני הוא זה שמשדר לכם תמיד שאיננו מעוניין? האם יכול להיות שאתם לא נמשכים כתוצאה מ”הידלקות” על אדם אחר? האם יכול להיות שמערך הציפיות האישי שלכם לא תואם את מה שבני זוגכם מסוגלים כעת להציע?
יש מה לעשות!
ברגע שתזהו את הגורמים שחוסמים לכם את המשיכה, יהיה קל יותר להבין כיצד לטפל בבעיה. שתפו בכך את בני הזוג שלכם ואל תסתירו את הנושא. היו נכונים לעבוד על הדברים באופן משותף ואל תשכחו להחמיא גם ליתרונות של בני זוגכם ולהזכיר להם מדוע אתם אוהבים אותם. לרשותכם מאות פתרונות להגברת המשיכה המינית, מייעוץ זוגי וסדנאות למיניות ועד מוצרים טבעים מדהימים להגברת התשוקה והחשק מבית TEVA ONLINE, שיעזרו לכם להצית מחדש את האש. ככל שתהיו גלויים ופתוחים יותר לגבי האמצעים ש”עובדים” או “עובדים פחות”, כך תוכלו להמשיך ולהשתפר יחד ולהביא את האינטימיות והסקס ביניכם לימים זוהרים ומוצלחים בהרבה.