בדיקות לתפקוד מיני

אם אני לא מצליח להעמיד אותו כמו שצריך, או לא גורם לה להיות מסופקת, אם לפעמים לא מתחשק לי או שלפעמים השפיכה שלי לא ממש מובחנת – האם יכול להיות שהתפקוד המיני שלי לקוי?

אלו הן חלק גדול מהתהיות וגם החששות של מרבית הגברים, שמאפיינות גם אנשים שסובלים מדפוסים קבועים בקיום לא תקין של יחסי המין אבל גם את אלו שזה קורה להם רק אחת לתקופה. אז מהן הבדיקות שמומלץ לבצע כדי לאבחן את התפקוד המיני שלכם, למי פונים וכיצד מזהים בעיה? הכל נמצא כאן:

 

לפני הכל – תנשמו רגע

זה שפעם אחת לא הצלחתם להגיע לזקפה מלאה לא אומר דבר. יותר מזה – גם אם במשך שבוע שלם לא הצלחתם לגרום לחייל לעמוד דום, לא בהכרח אומר שיש לכם בעיה בתפקוד המיני. רגע לפני שאתם בטוחים שמשהו לא בסדר וצריך לבדוק את העניין, עצרו וחשבו על השגרה וההתנהלות האישית שלכם: האם אתם נמצאים במתח? האם עברתם אירוע טראומטי או שאתם מרגישים שאתם חווים משהו נפשי שעשוי להשפיע? האם ייתכן שאתם מרגישים בריאותית לא טוב, כאשר מחלה באופן טבעי מפחיתה את הליבידו ואת רמות התפקוד? האם אתם חווים בעיות בזוגיות שעשויות להשפיע בדרך סמויה על השגרה שלכם בחדר המיטות? אם התשובה לכל אלו היא "כן" או "אולי", נסו להבין את הדברים לעומק.

הרבה גברים מגלים שהתפקוד המיני שלהם תקין לגמרי והם פשוט עוברים תקופה קשה, לא יציבה או בלתי מאוזנת, פיזית או רגשית. אם אתם מאמינים שהתשובה היא "לא" או "אין לי מושג", זה הזמן לבדוק גם את התפקוד המיני עצמו.

 

קצת על תפקוד מיני תקין ובלתי תקין

התפקוד המיני של כל גבר הוא מכלול של תפקודי גוף ואיברים שונים. חשבו על פעולה כמו ריצה למשל – כמה איברי גוף, שרירים, עורקים ואותות מוחיים צריכה לערב הפעולה? אותו הדבר קורה בדיוק במהלך יחסי המין. כדי שגבר יגיע למצב של זקפה מלאה, המוח אמור לקבל אותות המאותתים על גירוי מיני ולהעביר פקודות הישר אל בלוטות הערמונים. הפקודות הללו מועברות מהמוח אל איבר המין דרך כלי הדם, כאשר כל מצב של "תקלה" בדרך עשוי להשפיע על התרחשות הזקפה.

לפעמים התקלה הזו קלה ופשוטה לאבחון ולעתים יהיה צורך בסדרת בדיקות כדי לאפיין אותה. זו גם הסיבה לכך שבעיה כלשהי בתפקוד המיני עשויה להתרחש ממגוון סיבות, חלקן נפשיות וחלקן פיזיות.

כדי להתחיל לטפל בבעיה או לברר מה קורה במובן הפיזי, עליכם לגשת לבדיקת רופא משפחה. לרוב הרופא ימליץ על הפניה לאורולוג, אם כי ייתכן כפי שכבר אמרנו, שיהיה צורך בפנייה לגורמים רפואיים נוספים על פי סוג הבעיה וגם הרקע הרפואי וההיסטוריה המינית הידועה שלכם (למשל, מספר מקרים של חרדת ביצוע בעבר יגרמו לרופא לשלוח אתכם לפסיכולוג טוב, שבמקרים רבים גם יעזור מאוד).

בדיקה רפואית מקצועית תדע לספק לכם תמונה מלאה יותר על מצבכם ולצייד אתכם במידע הדרוש לטיפול הבעיה. מעבר לבעיה שאתם חושבים שיש לכם, ייתכן שישנן נסיבות נוספות שגורמות לתפקוד מיני לקוי. גם הן רבות מאוד החל מהשמנה או בעיות לב שונות ועד סוכרת, החמרה של מחלה אוטואימונית קיימת וגם בעיות רגשיות/ נפשיות כמו מתח, דיכאון, חרדות, פוסט טראומה ועוד.

 

שבו, קודם נבדוק

לפני שהרופא בכלל יתחיל לבדוק ולטפל בכם, עליו לעיין בכל ההיסטוריה הרפואית שלכם. לפעמים דווקא בשלב המוקדם הזה יהיה ניתן להעלות השערות טובות בנוגע לבעיה ולבדוק אותן נקודתית. לדוגמה, תרופה מסוימת שנטלתם והשפיעה לטווח הארוך על התפקוד המיני התקין שלכם או אפילו דיכאה במידה מסוימת את התיאבון והדחף. אם הרופא איננו מוצא רמזים בהיסטוריה הרפואית, הוא ימשיך להתעניין במצבכם הקיים דרך שאלות נוספות, חלקן לא בטוח קשורות לחיי המין. אל תחששו לענות לשאלות הרופא – המטרה היא לסייע לכם ושיתוף הפעולה שלכם הוא חשוב.

על פי מחקרים רבים, ההסתייגות של גברים מבדיקות בנושא נובעת בעיקר מתחושה של פגיעה באגו, בגבריות וגם פחד מלגלות אמת מרה על מצבם. השאירו את הדברים הללו בבית ובואו שקופים ופתוחים. לשמחתכם, הטיפולים הקיימים בכל בעיות התפקוד המיני כיום רבים ומגוונים מאוד, כך שבטוח יימצא לכם מענה מצוין שישיב לכם בסופו של דבר את חיי המין המהנים והמספקים.

לאחר שהרופא מקבל את התמונה המלאה ביותר לגבי מצבכם הרפואי וההיסטוריה הרפואית, הוא יוכל להפנות אתכם לבדיקות מתאימות.

 

עכשיו זמן בדיקות

הגענו לשלב ה"תכלס" – השלב שבו אתם נבדקים על פי הפניות והמלצות הרופא. כחלק משגרת הבדיקות, דעו שמרבית הבעיות בתפקוד המיני מצביעות על אי תקינות מסוימת בזרימת הדם ולכן תישלחו לבדיקות דם וגם בדיקות שתן. אמנם מדובר בבדיקות מעט פולשניות אך הן יבוצעו בכל מצב של תלונה על אימפוטנציה או זקפה רפה, קושי להשיג זקפה שלא בגירוי ממושך מאוד וגם בעיות תפקודיות שהחשד לבעיה בהן נופל על צינורית הזרע או האשכים עצמם.

בדיקות אלו יגלו גם האם ישנה מחלה כלשהי שטרם ידוע לכם עליה כמו מחלת לב מסוימת או סוכרת, האם קיים אצלכם טסטוסטרון נמוך (הגורם מספר אחת לאין אונות וגם לירידה בחשק) או האם זו בכלל בלוטת התריס. מחלות אלו ועוד רבות עשויות להצביע על תפקוד בריאותי לקוי, שהוא הגורם לבעיה. לאחר שתתחילו לטפל במחלה עצמה ככל הנראה תראו שיפור מרחיק לכת גם בתפקוד המיני שלכם.

אם בדיקות הדם והשתן תקינות, תישלחו לבדיקות גופניות שונות שנועדו לאתר בעיות הורמונליות או בעיות פיזיולוגיות שקשורות לפין והאשכים. בחלק מהמקרים תישלחו לבדיקות אלו במקביל לבדיקות הדם והשתן כדי לקבל גם הפעם תוצאות שיהיה ניתן לאחד לכדי מסקנה רפואית טובה. בדיקות אלו כוללות סקירת סממנים חיצוניים מובהקים כמו נשירת שיער או גידול יתר בשדי הגבר, פעילות הערמונית וגם בדיקות סטנדרטיות למדי כמו לחץ דם, דופק ועוד. זכרו שהמטרה היא לאפיין את תקינות זרימת הדם בגופכם ולכן הרופאים יבצעו כל בדיקה אפשרית הכרוכה בכך.

 

בדיקות עומק אצל רופאים מומחים

בהנחה ונמצאו ממצאים המצביעים על תפקוד לקוי של זרימת הדם, תישלחו לבירור מעמיק יותר לאיתור הבעיה. בשלב זה ייתכן שתתבקשו לעבור בדיקת אולטרסאונד באזור איבר המין שייתכן ותצביע על בעיה בצינורית הזרע או השתן, פי השופכה, בעיות שונות הקשורות למבנה האשכים ועוד.

בדיקה אפשרית נוספת תהיה ניטור תפקוד הזקפה במהלך הלילה באמצעות מכשיר מיוחד. אם הבעיה קשורה לתפוקת הזרע של הגבר, יהיה צורך לדגום אותו ולשלוח את הזרע לבדיקה במעבדה מיוחדת, כפי שמבצעים בבדיקות הקשורות לפריון (ספירת זרע).

בדיקות לתפקוד מיני - טבע אונליין
בדיקות לתפקוד מיני 

 

וכשהכל תקין והבעיה לא אותרה?

אם כל הבדיקות תקינות והרופאים שללו כל בעיה או נסיבות רפואיות שמצביעות על קשר לליקויים בתפקוד המיני, תישלחו לבדיקת מצבכם הנפשי. אך גם אם אין עדיין תשובה סופית לבעיה, זה לא אומר שאין מה לעשות ותאלצו לוותר על מין תקין. תוכלו להשתמש בויאגרה טבעית ובשלל המוצרים הטבעיים המצוינים מבית טבע אונליין, המעודדים את זרימת הדם הטבעית, את התחושה הטובה ואת שיפור רמות הטסטוסטרון. כך תוכלו להמשיך ליהנות ממין מספק ומהנה ללא שום קושי ולהמשיך בתפקודכם הרגיל.

מאמרים נוספים מהמגזין
מוצרים לאון הגברי

שיפור האון הגברי הוא מטרה שמעסיקה גברים רבים בשלבים שונים בחייהם. בין אם מדובר בקושי רגעי או באתגר מתמשך, פתרונות טבעיים ואפקטיביים יכולים לשנות את

קרא עוד »
איך מטפלים באין אונות?

אין אונות היא אתגר אמיתי שגברים רבים מתמודדים איתו, ולעיתים קרובות היא משפיעה גם על מערכות יחסים, ביטחון עצמי ואיכות החיים הכללית. אנחנו בטבע אונליין

קרא עוד »
0
    עגלת הקניות
    עגלת הקניות שלך ריקהחזרה לחנות

    רוצים לדבר עם מומחה ?